„Klubrádió
A lényeg

Összeesett a pályán a dán játékos, félbeszakadt a meccs

12/06/2021 19:24

| Szerző: Klubrádió

Összeesett a pályán a dán Christian Eriksen a labdarúgó Európa-bajnokság első fordulójában a finnek elleni meccsen. Eriksenhez bejött az orvosi stáb, sajtóhírek szerint a pályán kellett újraéleszteni a 29 éves játékost. A legutóbbi értesülések arról szólnak, hogy az Internazionale középpályása magánál volt, mikor levitték a pályáról, és stabil az állapota.

Christian Eriksen összeesett a pályán a labdarúgó-Eb B-csoportjának első fordulójában rendezett Dánia-Finnország meccsen. A megdöbbentő eset 0-0-s állásnál a 43. percben történt.

Az Internazionale játékosához bement az orvosi stáb, a pályán kellett újraéleszteni a 29 éves futballistát, miközben legalább tíz percen keresztül állt a játék. Aggódó csapattársai körbeállták Eriksent, így takarva el az orvosi stáb munkáját, majd a csapatok az öltözőbe vonultak, vastapssal kísérve.

Közben az AFP fotósa elkapott két képet, amelyeken az látszik, hogy Eriksen felemeli a kezét. Az UEFA twitter-üzenetben erősítette meg, hogy stabil Eriksen állapota.

A dán szövetség is megerősítette, hogy Eriksen magánál van és további vizsgálatokra vár a kórházban.

Hasonló eset történt az angol Fabrice Muambával 2012-ben: a Bolton Wanderers akkori játékosa a Tottenham elleni FA-kupameccsen esett össze, szívrohamot kapott, de túlélte. Ő is Eriksenért imádkozik:

A dán válogatott újabb twitter-üzenetben írta, hogy Christian Eriksen ébren van és továbbra is stabil az állapota. Újabb vizsgálatok várnak rá, kórházban marad. A csapatok 20.30-tól folytatták a mérkőzést.

A dán szövetség képviseletében Peter Möller azt mondta: a játékosok beszéltek Eriksennel, kapcsolatban vannak vele. Megerősítette, hogy a játékos magánál volt, amikor elhagyta a stadiont.

(Címlapi kép: Wikipedia)