„Klubrádió
A lényeg

Orosz fenyegetés: A gazdasági háborúkból gyakran valódi háborúk lettek

1/03/2022 16:08

| Szerző: Klubrádió

„Vigyázzanak a nyelvükre, uraim! Nem szabad elfelejteni, hogy az emberi történelem során a gazdasági háborúk gyakran igazi háborúkká alakultak át” – üzente Twitterén a francia pénzügyminiszternek Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese.

Fenyegetéssel válaszolt Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök Bruno Le Maire francia pénzügyminiszternek, miután utóbbi olyan kijelentést tett, hogy Franciaország „gazdasági háborút” indít Oroszország ellen. Medvegyev a Twitterren „valami francia miniszternek” nevezte Le Maire-t, és azt írta: „Vigyázzanak a szájukra, uraim! És ne feledjék, hogy a történelemben a gazdasági háborúk igen gyakran valódi háborúkká alakultak”.

Ahogy a 24.hu felhívta a figyelmet, az egykori orosz elnök a háború kapcsán többször is megnyilvánult már az elmúlt napokban. Elmondta többek között, hogy Oroszországnak nincs szüksége diplomáciai kapcsolatra a Nyugattal, akkor pedig, amikor Oroszország tagságát felfüggesztették az Európa Tanácsban, azt mondta, ez egy jó lehetőség lehet arra is, hogy visszaállítsák a halálbüntetést.

(Kiemelt kép: klimkin/Pixabay)