„Klubrádió
A lényeg

Őrizetbe vették Szabó Bálintot

28/09/2022 17:13

| Szerző: Klubrádió

Hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják és kedden reggel őrizetbe vették Szabó Bálintot, a kudarcba fulladt gazdatüntetés szervezőjét – írta a PestiSrácok.hu szerdán. Most 30 napos letartóztatásról születhet döntés a kormánypárti portál szerint.

A PestiSrácok cikke szerint Szabó Bálint egy hete a Karmelita kolostornál a barátja ellen intézkedő rendőrökre támadt és káromkodva szidta őket. Úgy tudják, Szabót a Karmelitánál történtek miatt állították elő és gyanúsították meg hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével.

A kormánypárti portál úgy tudja, hogy hétfőn reggel 7 óra után ment a férfiért négy készenléti rendőr és a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségre állították elő. Szabó az első pillanattól végig vette a rendőröket, akik szintén egész úton az ügyészségig kamerával rögzítették az eseményeket. 

Szabó Bálinttal szemben több büntetőeljárás is folyamatban van, a többi között közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése és a hatóság félrevezetése gyanújával. Most 30 napos letartóztatásról – korábbi nevén előzetes fogvatartásról – születhet döntés. 

A Klubrádió kereste az ügyészséget a hírrel kapcsolatban, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Szabó Bálint az augusztus 20-i, kudarcba fulladt gazdatüntetés után a kötcsei fideszes pikniken is megjelent, ahová behajtott autójával, vitatkozni kezdett a biztonságiakkal, majd végül bilincsben vitték el. Szabó korábban a Botka László akkor MSZP-s polgármester ellen felépített Szeviép-ügy motorja volt Szegeden, a 2018-as országgyűlési választás előtt Lázár János, a Miniszterelnökség akkori vezetője személyesen utazott Szabóhoz kampányolni. Később valami történhetett Szabó és a Fidesz között, azután házkutatást is tartottak Likvid Kontroll Kft. nevű cégénél, amiért ő Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgatót tette felelőssé. Szabó egyébként Vas megyében, csepregi képviselőként kezdte, dolgozott az MSZP-s Tóth Csaba mellett, és később volt a Demokratikus Koalíció tagja is.