„Klubrádió

"Orbán nem ragaszkodik a hatalomhoz, csak sikerorientált"

6/04/2021 13:33

| Szerző: Klubrádió

Saját és a Fidesz sikereiről beszélt Deutsch Tamás a Telexnek adott nagyinterjújában. A Fidesz EP-képviselője kitért a magyar médiahelyzetre is, szerinte ugyanis mégmindig erősebb a liberális média, mert az elérésük nagyobb, nem az orgánumok száma. A Fidesz és Orbán Viktor a jövőre vonatkozó terveivel kapcsolatban azt mondta, hogy nem az a cél, hogy kormányon maradjanak, hanem hogy sikerrel végezzék munkájukat.

Telexnek adott nagyinterjúban Deutsch Tamás focistahasonlatokkal beszél nagyon hosszan saját és a Fidesz sikereiről, kitart korábbi véleménye mellett, hogy a kormány nem korlátozza a sajtószabadságot. Szerinte a KESMA nem kormánypárti, csak nem ellenzéki, és sajnálja, hogy Fidesz-közeli befektetők nem vásároltak fel még több sajtóterméket, mert a közéletben releváns kiadványok terén még mindig lejt a pálya.

Baloldali, liberális fölényt lát, mivel a sajtó befolyása nem az orgánumok darabszámán, hanem azok elérésén, a hangerején múlik.

Ezt azzal magyarázza, hogy az ellenzék már egy évtizede „teljesen töketlen”, a politikacsinálást az ellenzéki sajtótermékek vették át – derül ki a 24.hu összefoglalójából.

 
 
Átadták az MTK Esport Arénát az Új Hidegkuti Nándor Stadio
Fotó: Mohai Balázs/MTI
 

Nem lát különbséget abban, hogy Orbán Viktor biztatására, az őt  támogató vállalkozók médiumokat vásároltak fel, a Telexnek pedig  támogatást adnak az emberek a működésére.

"Ebben a logikában azt kell mondjam, hogy a Fidesz és a Telex ugyanazt csinálja, a polgári világban adományokat gyűjt" – állította Deutsch.

A Fidesz-közeli üzletemberek közpénzből történő gazdagodásáról úgy véli, az a fontos, hogy a profit Magyarországon marad, Lánczi Andrásnak ad igazat, ez szerinte is egy alapvető világnézeti, politikai és gazdaságfilozófiai kérdés.

A hvg.hu kiemelte Deutsch a Európai Néppártból való távozással kapcsolatos gondolatait. Azt mondta, ő már jó egy éve a távozás pártján állt, de akkor a saját frakcióján belül még kisebbségben maradt ezzel a véleménnyel. A magyar EU-tagságról szóló kérdésre pedig újra egyértelművé tette, nincs más forgatókönyv az asztalon, mint hogy uniós tagok maradunk.

Arról is beszélt, „gyalázatos hazugságcunaminak” gondolja, hogy korrupciós vádak érik Magyarországot. Arra a kérdésre, hogy ezek a vádak elsősorban a 2010 előtti időszakot érintik-e, igennel felelt, és pszichopatának nevezte Hadházy Ákost. Amikor pedig arról kérdezték, elhiszi-e, hogy Mészáros Lőrinc Orbán Viktortól függetlenül gazdagodott meg, azt válaszolta:

"Senki sem Orbántól függetlenül gazdagodott meg, aki 2010-et követően meggazdagodott vagy még gazdagabb lett, mert Orbán csinált egy olyan sikeres gazdaságpolitikát, ami sok ember számára megteremtette a tisztességes gazdagodás lehetőségét" – állította a politikus.

Ez után felmerült az is, hogy a miniszterelnöknek a vagyonnyilatkozata szerint nincs megtakarítása. Deutsch erre is megtalálta a magyarázatot: "Öt gyereke van, építtetett egy családi házat és hétvégi házat is, tehát van mire költenie. Az a legális jövedelem, amihez hozzájutott, annak a felhasználása teljesen normálisan követhető."

Amikor pedig a Fidesz jövője került szóba, és arról kérdezték, hogy Orbán Viktor ragaszkodik-e a hatalomhoz, a válasza az volt: "Nem. Egy politikus nem a hatalomhoz ragaszkodik, hanem olyan munkát végez, amit szeretne eredményesen, sikerrel csinálni."