„Hírek
A lényeg

Orbán: Meg kell akadályozni, hogy a szankciókat kiterjesszék az orosz energiaszektorra

23/03/2022 19:31

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor szerdai videóüzenetében azt mondta: "meg kell előznünk, hogy belesodorjanak bennünket egy háborús konfliktusba, nemet kell mondani azokra a javaslatokra, amelyek légi háborút eredményeznének Oroszországgal. Meg kell akadályozni azokat a javaslatokat, amelyek az orosz agresszióval szembeni szankciókat ki akarják terjeszteni az energiaszektorra, és így nehéz, talán lehetetlen helyzetbe is sodornák Magyarországot".

Magyarország nemzeti érdekeit meg kell védenünk – fogalmazott Orbán Viktor szerdán az MTI-hez eljuttatott videóüzenetében. A miniszterelnök szerint meg kell előznünk, hogy belesodorjanak bennünket egy háborús konfliktusba, nemet kell mondani azokra a javaslatokra, amelyek légi háborút eredményeznének Oroszországgal. Meg kell akadályozni azokat a javaslatokat, amelyek az orosz agresszióval szembeni szankciókat ki akarják terjeszteni az energiaszektorra, és így nehéz, talán lehetetlen helyzetbe is sodornák Magyarországot.

Közölte: már csak 11 nap van hátra a parlamenti választásig, amely "mindannyiunk számára nemcsak fontos, hanem sorsdöntő jelentőségű".

„Meg kell védeni mindazt, amit az elmúlt 12 évben Magyarországnak sikerült megvalósítania. Ilyenkor minden idegszállal és másodperccel a választásokra kell összpontosítani, de most mégis két napra Brüsszelbe kell menni, mert NATO és európai uniós csúcs lesz és olyan javaslatok vannak az asztalon, amelyekkel szemben Magyarország érdekeit meg kell védeni. Kampány ide, kampány oda, a következő két napban Brüsszelben kell helytállnunk – jelentette ki a miniszterelnök.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)