„Klubrádió

Orbán Karácsony kövérezéséről: Igazat mondott, és rögtön elnézést is kért

20/05/2021 16:44

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergely „alacsony és kövér” mondatára Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Orbán annyival letudta, hogy Karácsony „éppen igazat mondott, és rögtön elnézést is kért”. Ehhez képest mióta Karácsony bejelentkezett miniszterelnök-jelöltként a kormányközeli média össztűz alá vonta.

Gulyás Gergelytől a kormányinfón kérdezték az újságírók, hogy hogyan reagált Orbán Viktor Karácsony Gergely nyilatkozatára, miszerint az egyik különbség köztük, hogy ő magas és vékony, a kormányfő pedig alacsony és kövér. Karácsony erre egyébként később azt mondta, rossz vicc volt, és mindenkitől elnézést kért, akit sértett – írja a Telex.

A miniszter szerint Orbán a témáról annyit mondott, hogy Karácsony „éppen igazat mondott, és rögtön elnézést is kért”. A kormányfő másképp nem kommentálta ezt, tette hozzá Gulyás.

A portál megjegyezte, hogy a miniszterelnök-jelöltségre nemrég bejelentkezett Karácsony kövérezős mondatai után egyébként a Fidesz és a kapcsolódó sajtója össztüzet zúdított a főpolgármesterre, mondván, az angol Economistnak biztosan tolmáccsal mondta ezt, mert nem beszél angolul.

A „beszél-e angolul” ügy azóta is tart, Karácsony is reagált rá, elismerve, hogy nem jó az angolja, sőt, „hiperpasszív”, de ha miniszterelnök lesz, nemzetközi sajtótájékoztatón, angolul jelenti be, hogy nem lesz Fudan egyetem Budapesten.

A nyelvtudás-ügyben a kormányközeli sajtó már azt pedzegeti, hogy nyelvvizsga nélkül hogyan lehetett adjunktus Karácsony Gergely.