„Klubrádió
A lényeg

Orbán: Esetemben a rasszizmus ab ovo ki van zárva

26/07/2022 16:02

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor miniszterelnök reagált Hegedüs Zsuzsa lemondására.

Orbán Balázs államtitkár tette közé Orbán Viktor reakcióját Hegedüs Zsuzsa lemondására, illetve arra, hogy a szociológus a tusnádfürdői beszédet "tiszta náci" szövegnek nevezte. 

  • "Kedves Zsuzsa!

    Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi.

    Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva.

    Döntésedet egyébként sajnálom. Tudomásul veszem."

Mai hír, hogy Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott benyújtotta lemondását Orbán Viktornak. A miniszterelnöknek írt levelében úgy értékelte a tusnádfürdői beszédet, hogy az "a legvérmesebb fajgyűlölőknek" is tetszett volna, ezért 20 éves barátságuk ellenére meg kell szakítsa a kapcsolatukat. 

Deák Dániel megafonos propagandista a lemondás hírére így reagált: "Nem nagy veszteség: lemondott az elmúlt években a munka helyett inkább a pénzszóró botrányoktól hangos Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde miatt, amit Gyurcsányhoz hasonlóan "nácinak" minősített."