„Klubrádió

Orbán: Budapesten maradnak a korlátozások, vidéken enyhítés jön

29/04/2020 22:01

| Szerző: Klubrádió

Mivel a legtöbb fertőzés a fővárosban és a közeli településeken van, Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak. Ugyanakkor vidéken a korlátozások helyére új védelmi intézkedések lépnek – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerda este.

A miniszterelnök szerdán arról beszélt Facebook-videójában, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszába lépett, és „megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon”. Ugyanakkor fokozatosan kell eljárni, ezért az idősek és a legfertőzöttebb területeken élők továbbra is fenn kell tartani – tette hozzá.

Mivel a legtöbb fertőzés a fővárosban és a közeli településeken van, Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak. Ugyanakkor vidéken a korlátozások helyére új védelmi intézkedések lépnek – jelentette be.

Az új szabályok szerint május 4-től vidéken az üzletek időkorlát nélkül kinyithatnak; megnyithatnak az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei; látogathatóak lesznek a szabadtéri strandok. Azonban az üzletekben és a tömegközlekedésen a másfél méteres távolság tartása és maszk viselése kötelező lesz.

Továbbra is fenntartják az idősek védelmére létrehozott idősávokat.