„Támogassa

Orbán az ellenzéknek: Itt fogok maradni még sokáig az önök nyakán

31/05/2021 18:39

| Szerző: Klubrádió

A miniszterelnök pénteken az állami rádióban azt mondta: mint bérből és fizetésből élőt, őt is megviselte a járvány és a gazdasági válság. A DK-s Arató Gergely kérdezte erről a Parlamentben hétfőn, neki azt válaszolta Orbán Viktor: „Nem fognak tőlem megszabadulni (...), parlamenti képviselőként itt fogok maradni mint bérből és fizetésből élő még sokáig az önök nyakán. Ne reménykedjenek. Számíthatnak az együttműködésemre a következő 20 évben is.”

„Azért megviselt bennünket. Nem csak a vállalkozásokat, hanem bennünket, munkavállalókat is, akik bérből és fizetésből élünk, én is közéjük tartozom” – mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól. Nem meglepő módon az ellenzéknek szemet szúrt ez a néhány mondat, hétfőn a DK-s Arató Gergely kérdezte erről Orbán Viktort a Parlamentben:

„Megszűnt az állása, és a harmadik hónap után már egy fillér állami juttatást sem kapott? Csökkent a jövedelme, mint 2,5 millió magyarnak? Elvesztette az állását, nem tudta fizetni az albérletét, és utcára került? Megszűnt a munkája, és pizzafutárként kellett dolgoznia? Szociális munkásként éjjel-nappal gondozta a járvány beteg áldozatait és az idős embereket, és kihagyták az 500 ezer forintos juttatásból? Pedagógusként elkapta a járványt az iskolában, és a kormány ígérete ellenére sem kapta meg a 100 százalékos táppénzt? Egészségügyi dolgozóként mentette önfeláldozó módon a saját élete és egészsége kockáztatásával mások egészségét, és utána a járvány tetején az orra alá dugtak egy olyan munkaszerződést, amelyik megfosztja minden jogaitól? Kérjük miniszterelnök úr, meséljen nekünk!”

 

Százéves a magyar rendőrség
 
Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban 2020. március 6-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor
 
 

Orbán Viktor azzal válaszolt, hogy a válság alatt az ellenzék azért dolgozott, hogy ő elveszítse az állását, amiért nem neheztel, de szerint „semmifajta nemzeti összefogásban nem voltak hajlandóak részt venni. Egyetlen dolog érdekelte önöket, hogy hogyan gyengítsék, buktassák meg a kormányt”. Majd közölte: mindenki bérből és fizetésből élőnek számít, aki nem tőkejövedelemből él. Visszatérve a Fidesz fő kampányüzenetéhez, azzal folytatta, hogy Gyurcsány Ferenc ezzel szemben tőkejövedelemből él. Erre Arató Gergely azt mondta Orbánnak, nem aggódik érte, hiszen mindig fordulhat családi segítségért az apjához, aminek a cégéből 1,1 milliárdos osztalékot vettek ki.

Orbán Viktor azzal zárta a vitát, hogy ha jövőre veszítene a pártja, akkor is még húsz évig akar maradni a politikában: „Nem fognak tőlem megszabadulni akkor sem egyébként, ha a terveik teljesülnének, mert parlamenti képviselőként itt fogok maradni mint bérből és fizetésből élő még sokáig az önök nyakán. Ne reménykedjenek. Számíthatnak az együttműködésemre a következő húsz évben is.”

(Forrás: 444.hu, Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)