„Klubrádió

Orbán: A magyar cégek külföldön termelnek profitot

30/03/2021 09:35

| Szerző: Klubrádió

A magyar gazdaság újraindításának fontosságáról beszélt videóüzenetében Orbán Viktor. A miniszterelnök Taskentből, Üzbegisztán fővárosából jelentkezett be, ahova magyar cégek helyi beruházásairól szóló tárgyalásra utazott.

Taskentből, Üzbegisztán fővárosából jelentkezett be egy rövid videóban Orbán Viktor. A 24.hu összefoglalója szerint a miniszterelnök arról beszélt, hogy azért mentek a Közép-Ázsiába, hogy magyar cégek ottani beruházásairól tárgyaljanak. Orbán külön kiemelte az OTP-t, de azt mondta, középvállalkozások delegációi is vele utaztak.

A miniszterelnök arról beszélt, hogy három szakaszra bontotta a kormánya gazdaságpolitikáját. Elmondása szerint az első szakaszban külföldi tőkét hívott Magyarországra, hogy munkahelyeket teremtsenek és modern technológiákat hozzanak. A második szakaszban a magyar cégek megerősítése volt a cél, hogy azok exportálni tudjanak. És Orbán szerint már a harmadik szakasz zajlik, amikor külföldön képesek beruházni magyar cégek, hogy az ott megtermelt profitot hazahozva helyreálljon Magyarország pénzügyi egyensúlya.

Nehéz a helyzet, de a magyar gazdaság újraindítása fontos. Szeretnénk másokat is megelőzve, kanyarban előrejutni – fogalmazta meg a célt a miniszterelnök.