„Klubrádió
A lényeg

Orbán: A baloldal nemzetközi érdekeket szolgál"

21/01/2022 10:28

| Szerző: Klubrádió

A baloldal abban érdekelt Orbán szerint, hogy üzleti lehetőséget nyissanak a nagytőke és a nemzetközi tőke előtt, hogy privatizálni lehessen az egészségügyet. Úgy véli, a baloldal sérti az egészégügyi dolgózókat, mert elégtelennek tartják a járványügyi intézkedéseket.

Pénteki rádióbeszélgetésében Orbán Viktor beszélt az omikron terjedéséről, a keleti vakcinák hatásosságáról, és arról is, hogy a baloldal egyetlen érve a gyenge érve, a kormány elégtelen járványkezelése, ami szerinte nem igaz.

Szélsebesen terjed az omikron, mondta Orbán. Változtatni kellett a védekezésen. Február közepétől átalakul a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá. Az minősül védettnek, aki felveszi a harmadik  oltást, vagy ha csak kettőt vett fel, nem telt el az után 6 hónap. Januárban minden csütörtökön és pénteken, valamint szombatonként időpontfoglalás, regisztráció nélkül is hozzá lehet jutni oltáshoz járási szakrendelőkben és kórházi oltóponton – foglalta össze 24.hu.

Szerinte az ellenzék bemutatott videói kamuvideók, úgy vitatkoznak a védekezésről, hogy gyengítik a védekezést – mondta Orbán. A vírusnak nincs párttagkönyve, mindenkit megtámad. Kell vitatkozni persze, de úgy kell tenni, hogy  ne gyengítsék a védekezést. A baloldal viselkedése sérti az orvosokat, ápolókat. Nem igaz, hogy gyenge lenne a védekezés, egészségügy, nincs rosszul megszervezve az oltás.

A kínai vakcináról nem látja értelmét vitatkozni, hiszen a WHO is elfogadta.

A kormány új jelmondatával kapcsolatban (Magyarország előre megy, nem hátra) azt mondta, a politika közel áll a költészethez. Azért választották ezt, mivel ebben benne van az a küzdelem, amit Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott. A 13. havi nyugdíj, az IMF, szemben a gazdasági növekedéssel, a munkahhelyteremtéssel. Szerinte kormányváltással a 12 évvel ezelőtti állapotokhoz térnénk vissza.

Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban
Fotó: Fischer Zoltán/MTI
 

Gyurcsány, Márki-Zay Péter (nevét nem mondta ki, hanem  hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje), erről kérdezi a közmédia riportere az ország miniszterelnökét. A magánegészségügyről kezd beszélni a kormányfő. A baloldal szerinte abban érdekelt, hogy üzleti lehetőséget nyissanak a nagytőke és a nemzetközi tőke előtt, hogy privatizálni lehessen az egészségügyet. A biztosítottak pénzét nem fogjuk odaadni nekik. Az ő kormánya arra  használja a befizetett tb-t, hogy közegészségügyi rendszert működtet. Béremelések voltak az egészségügyben. Nem a privatizáció a megoldás, hanem hogy jobban szervezzük az egészségügyet, jobban dolgozunk. Nem tartozunk a gazdag országok közé, jó úton vagyunk de még nem tartunk ott, sokan nem jutnának hozzá egészségügyi ellátáshoz, ha magánosítanák a rendszert, ezért is ellenzi Orbán az egészségügy privatizálását.