„Klubrádió
A lényeg

Önkormányzati cég fizette a fideszes alelnök gyorshajtásait

18/01/2022 18:08

| Szerző: Klubrádió

Tatabánya közszolgáltató cégeit tömörítő holdingja, a T-Szol fizette évekig volt vezetőjének, dr. Hidas Jánosnak a közlekedési bírságait, írja Szabadtatabanya.org. A T-Szol 2016-2019 közötti iratainak átvilágítása során összesen 28 olyan gyorshajtási bírságot találtak, amiket a cég egyenlített ki, de csak az átvilágítás időszakában rendezte valaki (a dokumentum szerint Hidas). Mindeközben a munkatársaknak viszont be kellett fizetniük a bírságokat hasonló esetekben, írja a lap.

A tatabányai Fidesz korábbi alelnöke, Hidas János a T-Szol igazgatóságának elnökeként 2016-ban egy 13 millió forintos, 220 lóerős, panorámatetős Volkswagen Passat 2.0 TSI Comfortline járművet kapott céges autónak. Ezzel az autóval aztán Hidas 1,5 milliónyi szabálysértést gyűjtött össze, több alkalommal egyetlen napon belül kétszer bukott meg, ezeket "a számlákat a T-Szol Zrt egyenlítette ki" - írja a lap.

Mindez akkor derült ki, amikor a polgármester a veszélyhelyzet ideje alatt átvilágítást rendelt el a cégnél. Több más furcsaságra is fény derült, a képviselők többsége azonban nem lát problémákat, az Átlátszónak megszólalt a volt fideszes polgármester is az átvilágítással kapcsolatban.

A jelenlegi polgármester reakcióját alább olvashatja: