„Klubrádió
A lényeg

Olasz lap: Orbán évi 3,3 milliárdért idehozna egy olasz focidöntőt

25/09/2022 17:07

| Szerző: Klubrádió

Magyarország ajánlatott tett a Serie A-nak, hogy Budapesten rendezhessék meg az olasz szuperkupa, azaz az olasz bajnokcsapat és kupagyőztes összecsapását. Az ajánlat szerint mindezért szezononként 8 millió dollárt (3,3 milliárd forint) fizetne az ország – írja a La Rebubblica nyomán a hvg.hu.

Az olasz bajnokcsapat és kupagyőztes összecsapását az utóbbi években egyre gyakrabban rendezik meg külföldön: ahogy a hvg.hu írja a La Repubblica alapján, Szaúd-Arábia és az Emírségek is bejelentkezett a rendezésért. Ők négycsapatos minitornát rendeznének 23, illetve 22 millió euróért.

Ezekhez képest jóval egyszerűbb szervezést igényelne az a javaslat, amelyet a Repubblica szerint Magyarország dobott be, viszont Orbánék nem is fizetnének annyit, mint az arabok, csupán szezononként 8 millió dollárt. A Repubblica szerint tehát a 8 milliós, tehát olcsóbb magyar ajánlat inkább az eredeti egymeccses döntő lebonyolítását tenné lehetővé, az eredeti tervekből vissza kellene venni. Másfelől a csapatok és a szurkolók sem bánnák, ha nem kéne annyit utazniuk a meccsre.

A napilap elképzelhetőnek tartja, hogy az olaszországi politikai áramlatokat próbálja Orbán meglovagolni. Az országban éppen vasárnap tartanak választásokat, és előre láthatólag az a jobboldali tömb nyer majd, amelynek mindhárom pártjával alapvetően jó viszonyt ápol a magyar miniszterelnök.

A Serie A Liga elnöke, Lorenzo Casini nem szimpatizál a jobboldallal, de a választási eredmények nyomán változhat a forgatókönyv, írja a híroldal, hozzátéve, hogy az eredetileg 2020-ra tervezett magyarországi Giro d'Italia-rendezést is a várhatóan kormányzati pozícióba kerülő Matteo Salvini és Orbán ütötték nyélbe.