„Klubrádió
A lényeg

Ókovács azt mondta, 12 év hatalom után menni kell, Orbán csak nézett

17/03/2022 17:30

Még a március 15-iki ünnepségsorozat közben történt, hogy az Opera is megnyitotta kapuit a felújítás után. A jeles esemény Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgató ünnepi beszédével kezdődött. De a rögtönzött beszédben volt egy figyelemre méltó mondat. Az elragadtatott igazgató nem győzött a páholyban ülő Orbán Viktornak hálálkodni:

"Szeretném megköszönni a miniszterelnök úr huzamos bizalmát. Én csak tudom, mert lassan elérem azt a határt, ami még a magyar operaházi történetben nem volt. Tizenkét év! Azután már tényleg mindenkinek mennie kellett. Nem akarok ötleteket adni, de ez tényleg lassan elközeleg.”

A tévéközvetítés ekkor Orbánra és a feleségére, Lévai Anikóra váltott, akik összenéztek, és Lévai arcán ott volt, hogy mennyire áthallásos a szöveg, de Orbán arca inkább zavarodottságot tükrözött. 

 

Sokan hallhatták úgy a beszédet, hogy Ókovács Orbánra célzott, hogy neki is elég lenne a 12 év, de ez egyáltalán nem valószínű, bárhogy is, a köztévé a jelenetet szerdán kihagyta a netre feltett közvetítésből, ezért Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt készített is róla egy videót, de most már a felvétel teljesen elérhető a Médiaklikken.