„Köszönjük
A lényeg

Odessza víz nélkül maradt

5/12/2022 15:17

| Szerző: Klubrádió

Orosz rakéták robbantak Odesszában és az attól valamivel keletebbre és északabbra fekvő Krivij Rih és Cserkaszi városában.

Hétfőn az orosz hadsereg újra bombázta Ukrajna több területét is – írja a 444.

A portál a Guardian cikkét szemlézte, amelyből kiderül, hogy orosz rakéták robbantak Odesszában és az attól valamivel keletebbre és északabbra fekvő Krivij Rih és Cserkaszi városában, az észak-keleti, Oroszországgal határos Szumi régióban és az ország délkeleti részén lévő Zaporizzsja régióban is.

A támadásoknak eddig két halálos áldozatáról számoltak be az ukrán kormányzati források, Zaporizzsja városának szélén halt meg két ember, ahol lakóházakat is eltaláltak az orosz rakéták.Máshol az országban kritikus infrastruktúrát értek támadások, Odesszában például a vízellátási rendszer sérült, így jelenleg Ukrajna második legnépesebb városában teljesen szünetel a vízellátás. Az északkeleti Szumi régió pedig áram nélkül maradt.

Kijev környékét is támadták az oroszok, de az ukrán hatóságok szerint a légelhárító rendszer eddig sikeresen megvédte a fővárost és környékét. A lakosságot egyelőre még arra kérik, hogy maradjon az óvóhelyeken.