„Klubrádió
A lényeg

Nyomozást indít az ügyészség a Pegasus-ügyben

22/07/2021 19:55

| Szerző: Klubrádió

Jogosulatlan titkos információgyűjtés bűntettének gyanúja miatt indít eljárást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség. A nyomozás célja federíteni, hogy a Pegasus-ügyben történt-e, és ha igen, milyen bűncselekmény.

Nyomozást rendelt el a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség több feljelentés nyomán jogosulatlan titkos információgyűjtés bűntettének gyanúja miatt a Pegasus-ügyben – írja a hvg.hu.

Közleményükben azt is hozzátették, hogy a nyomozás feladata a tényállás, és annak megállapítása, hogy történt-e, és ha igen, milyen bűncselekmény.

Két nappal korábban a Legfőbb Ügyészség még arról tájékoztatott, hogy "az ügyészségre érkezett feljelentést a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező szervezeti egységeink vizsgálják".

A francia sajtó arról írt pár napja, hogy a párizsi ügyészség már javában nyomoz a feltételezett jogsértések miatt.

A lehallgatási ügy miatt több beadvány is érkezett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH), ám az adatvédelmi biztos, Péterfalvi Attila szabadságát tölti, így majd csak akkor dönt esetleges vizsgálatról, ha arról visszatért. Erre legkorábban augusztus 3-án van esély.