„Klubrádió
A lényeg

Nyert az ellenzék Dunaújvárosban

16/02/2020 20:13

| Szerzők: Klubrádióindex.hu

Nagyon úgy tűnik, az összellenzéki támogatású, jobbikos Kálló Gergely nyerte a dunaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választást. 

79%-os feldogozottság mellett 58,8%-on áll, míg legerősebb kihívója, a független, de fideszes támogatással induló Molnár Tibor 35%-on. A különbség az előző adatokhoz képest folyamatosan nőtt.Sikeres volt tehát az ellenzéki összefogás tesztüzeme: országgyűlési képviselői választáson most először az összes, frakcióval rendelkező ellenzéki párt beállt egy közös jelölt mögé. A Fidesz is új taktikát választott, nem volt ott a pártlogó a szavazólapon, független jelöltet támogatott. Ez utóbbi azonban úgy tűnik, most nem jött be - írja az index.

Miután szombaton egy független jelölt visszalépett, végül hatan indultak a vasárnapi időközi választáson: Árgyelán János (Mi Hazánk), Medveczki Zoltán (Zöldek), Sürü Renáta (független), Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM), Borbély József (Tempo Párt), Molnár Tibor (független). Utóbbi a Fidesz támogatásával.

A 2018-as országgyűlési választáson a jobbikos Pintér Tamás nyert, aki nem képviselheti tovább a választókerületet a parlamentben, mert a tavaly októberi önkormányzati választáson polgármesterré választották. Így a Fejér megye 4-es számú, Dunaújváros központú egyéni választókerületében időközi választást kellett tartani. Most a teljes ellenzék egy jelölt mögé állt be, aki ezen a választáson is egy jobbikos lett: Kálló Gergely személyében, aki korábban Pintér közvetlen munkatársa volt.