„Támogassa
A lényeg

Novák Katalin részt vesz III. Károly koronázásán

2/05/2023 13:21

| Szerző: Klubrádió

A köztársasági elnök szombaton tiszteletét teszi a Westminster-apátságban.

Pénteken Londonba utazik, szombaton pedig részt vesz III. Károly király és Kamilla királyné koronázásán a Westminster-apátságban Novák Katalin. A köztársasági elnök a Facebook-oldalán jelentette be, hogy elfogadta a meghívást az eseményre. Novák úgy fogalmazott, szeretné így is kifejezni a királyi pár iránti nagyrabecsülését, és tovább erősíteni Magyarország és az Egyesült Királyság közötti szövetségi kapcsolatot.

III. Károly koronázása május 6-án lesz a londoni Westminster-apátságban. A koronázást háromnapos ünnepségsorozat kíséri, ennek egyik fő rendezvénye lesz a ceremónia másnapján, május 7-én, vasárnap esedékes nagyszabású koncert, amelyet a legnagyobb és legősibb brit királyi rezidencia, a London nyugati határában emelkedő windsori kastély hatalmas parkjában tartanak.

Május 8-ára, hétfőre a brit kormány soron kívüli munkaszünetet hirdetett, ez a nap a Buckingham-palota ismertetése szerint a jótékonykodásé, a helyi közösségek érdekében vállalt önkéntes jószolgálati tevékenységeké lesz, The Big Help Out címmel.

III. Károly király életének 75. évében jár, így az angol-brit monarchia évezredes történetében ő lesz a legidősebb uralkodó, akit megkoronáznak.

(Via hvg.hu