„Klubrádió
A lényeg

Novák Katalin: A baloldali politikusok nem tisztelik a nőket. Ennyi!

22/12/2021 13:27

| Szerző: Klubrádió

Novák Katalin, akit Orbán Viktor kedden felkért a köztársasági elnöki posztra, szerdán a TV2 reggeli műsorában azt mondta: az ellenzéki oldalról érkezett kritikus hangú reakciókból szerinte az derül ki, hogy "a baloldali politikusok nem tisztelik a nőket. Ennyi!".

Kedden Orbán Viktor sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Fidesz Novák Katalint jelöli a következő köztársasági elnöknek, majd pedig a családokért felelős miniszter közölte, elfogadja a felkérést.

Ezután a családokért felelős miniszter (aki bejelentette, hogy az év végével lemond) ellátogatott a TV2-höz, ahol megkérdezték, hogy érzi magát azután, hogy a miniszterelnök közölte, a Fidesz őt jelöli a köztársasági elnöki posztra.

„Azt persze tudtam, hogy ez azt jelenti, hogy én lehetek Magyarország első női köztársasági elnöke, ami önmagában is egy édes teher és felelősség, illetve van egy elképzelésem arról, hogy egy köztársasági elnöknek mi a feladata az ország első polgáraként, és mérlegeltem, hogy fel tudok-e nőni a feladathoz” – fogalmazott a műsorban.

Pachmann felhozta, hogy vannak olyan „demokráciában sokkal inkább előrébb járó országok”, mint az Egyesült Államok, Franciaország vagy Németország, de „egyik sem tud felmutatni női köztársasági elnököt”, amire Novák azzal reagált, hogy szerinte sok nő érzi most azt, hogy „ez az ő sikerük is”.

A műsorvezető megkérdezte Novákot arról is, hogy mit szól az ellenzéki oldalról érkezett kritikus hangú reakciókhoz, aki erre kijelentette: „Ezekből a reakciókból az derül ki, hogy a baloldali politikusok nem tisztelik a nőket. Ennyi!”

(via 444)