„Klubrádió
A lényeg

Niedermüller: Az iparűzési adó felének elengedése nem más, mint rablás

20/12/2020 15:23

| Szerző: Klubrádió

Az Orbán-kormány hatalmi tébolyában azokat a választókat bünteti, akik nem az orbáni rombolást követik - jelentette ki Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere, arra reagálva, hogy a kormány elengedi az iparűzési adó felét. 

Nidermüller Péter szerint a fideszes önkormányzatokat majd kipótolják, közben az ellenzéki önkormányzatokat kivéreztetik és bűnbaknak állítják ki. Ez egy ostoba, öngyilkos politika – hangsúlyozta Erzsébetváros polgármestere. Hozzátette, hogy a demokrácia hosszú agónia után itt ért véget ebben az országban. 

A polgármester emlékeztetett arra,  hogy az iparűzési adó nem az állam bevétele. Ezt az önkormányzatoknak fizetik a vállalkozások, hogy működjenek a bölcsődék és óvodák, ne legyen kátyú az úton, legyen segítség a rászorulóknak. Amikor a kormány ki tudja milyen alapon “elengedi” az iparűzési adó felét, magyarok millióit bünteti, miközben valós segítséget éppen azok nem kapnak, akik legjobban rászorulnak - tette hozzá Niedermüller Péter. Szerinte az iparűzési adó felének elengedése nem menti meg a kisvállalkozásokat. Viszont, mint az elmúlt 10 évben mindig, komoly segítséget kapnak azok a vállalkozók, a "Nercegek", akik a válságon szépen keresnek.