„Támogassa
A lényeg

Netanjahu: A Hamász zászlóalj-parancsnokainak mintegy felével végeztek az izraeli csapatok a Gázai övezetben

6/12/2023 12:44

| Szerző: Klubrádió

A Hamász parancsnokainak felével végeztek az izraeli csapatok

Az izraeli hadsereg szerint a terrorszervezet összesen 24, egyenként mintegy ezer fős, katonai alakulattal rendelkezik. Nem felejtünk és nem bocsátunk meg – jelentette ki az izraeli kormányfő.

Joáv Galant izraeli védelmi miniszter a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: nem marad egyetlen Hamász-zászlóalj sem, amely veszélyt jelenthetne Izrael számára. Mint mondta, a Hamász apránként elveszíti ellenőrzését a Gázai övezet felett. Kiemelte: a terrorszervezet időközben már megértette, hogy senki sem fogja megmenteni őket, sem Irán, sem a libanoni Hezbollah.

Az izraeli hadsereg közlése szerint csapatai jelenleg a Gázai övezet déli részében található Hán-Júnisz városának "szívében" vannak, de az északi térségben is heves összecsapások folynak.

Tekintettel a megölt terroristák és az összecsapások számára, valamint a légi és szárazföldi tűzerő bevetésére a keddi volt eddig a legintenzívebb nap az október végén indult szárazföldi hadművelet kezdete óta – tették hozzá.

Herci Halevi vezérkari főnök közölte, hogy az izraeli csapatok jelenleg Hán-Júnisz bekerítésére törekszenek. Izrael mára a Gázai övezet egész területére kiterjesztette hadjáratát a Hamász ellen.

BBC: Az izraeli rendőrség újságíróknak megmutatott egy olyan videót, amin az látható, hogy terroristák csoportosan erőszakolnak meg, csonkítanak meg és végeznek ki nőket

Az egyik videón egy nő elmondja, hogy látta, amint a Hamász terroristái csoportosan erőszakolnak egy nőt, megcsonkítják, majd az utolsó támadója nemi erőszak közben fejbe lövi – adta hírül a BBC

A BBC beszámolója szerint a szemtanú azt mondja a videón, hogy hallotta, amint egy nő azt sikítozza, megerőszakolják, majd egy lövést hallott, és csend lett. A BBC által bemutatott egyik túlélő embertelen brutalitásként írta le a Nova zenei fesztiválon átélteket.

Izrael készített egy tervet a Hamász alagútrendszerének elárasztására – mondta Szalai Máté külpolitikai szakértő a Klubrádiónak

A Velencei Ca' Foscari Egyetem kutatója elmondta, hogy az alagutak mellett kérdés, hogy hogy mi lesz a palesztin civilekkel, illetve mi a következő lépés a Gáza fölötti ellenőrzés megszerzése után. 

2023. december 06. A lényeg (2023.12.06.) Szalai Máté
00:59
00:00