„Klubrádió
A lényeg

Németh Szilárd kávézni hívta Bödőcs Tibort

14/06/2023 19:07

| Szerző: Klubrádió

Bödőcs Tibor humorista szerdán reagált arra, hogy a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium (MCC) lett a Libri többségi tulajdonosa: 98 százalékra növelték részesedésüket.

"Kedves MCC, sziauraim! Tegnapig bizonytalanságban kellett élnie a magyar irodalom nem kis, libris részének. Ennek vége(?)! Megírhatjuk végre Böjte Csaba testvérrel a Káma Szútra, ahogy mi látjuk című művet? Kiadhatják a Németh Szilárd gondolatait 9458 oldalon? Publikálhatóvá válik a 77 szankciócsúfoló, ősi, szittya népdal és brüsszelűző, türk csujogató?  Elemezhetjük Goebbels prózáját az MTVA híradójának fényében? Megszülethetnek a tanulmányok Petőfi haláláról, akit NATO katonák lőttek le Bahmutnál, mint tudjuk? Megjelenhet a filmtörténet A Lumiére testvérektől az Elkúrtukig címmel? Ez lesz? Vagy csak húszezressel kell tömni az új tulajdonosok száját, miközben a jó Kirill pátriárka Kalasnyikovot szentel a Nyugati téren?" – tette fel a kérdéseit Bödőcs, hozzátéve, hogy válaszolhatnának, "mert nem jó kétségek közt alkotni." Új könyvére utalva hozzátette: "Sajnos mikor írtam, még nem tudhattam biztosan, hogy Philippe Patek dekorálta, mélykeresztény, feddhetetlen mancsukat segítőn a vállunkra szeretnék helyezni".

A bejegyzés Németh Szilárd fideszes politikushoz is elért, aki kommentben reagált, és meghívta kávézni Bödőcs Tibort. "Bocs, 9459" – toldotta meg eggyel a Bödőcs felvetésében szereplő oldalszámot. Majd azt írta a kormánybiztos: "Művész úr, várom egy kávéra a KIMBA teraszára! (Csepel, Hollandi út 8.)" 

 
Németh Szilárd kommentje Bödőcs Tibor posztja alatt (kép: Facebook)
 
 

A KIMBA egyébként a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány rövidítése.