„Klubrádió

Németh Szilárd: Európának is át kellene vennie a gondolatot, hogy „Magyarország az első”

8/04/2021 16:42

| Szerző: Klubrádió

Visszatért a migráció témájához Németh Szilárd. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az illegális migráció egészségügyi kockázatának emlegetése után arról beszélt, hogy Európában is át kellene venni azt a gondolatot, amelyet a magyar kormány képvisel; „olyan veszélyes időkben, mint a koronavírus okozta járványhelyzet, Magyarország az első”.

A 444 vette észre Németh Szilárd hercegszántói beszédét, amelyben, noha az ország a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán tart, visszatért a Fidesz-kormányok régi paneljéhez, a bevándorláshoz.

A fideszes politikus azzal kezdte, hogy az illegális migráció szerinte „nemcsak közbiztonsági és szociokulturális veszélyt jelent Magyarországra és Európára, hanem nagyon komoly közegészségügyi kockázatot is hordoz”.

Az MTI beszámolója szerint ezután rátért arra, hogy szerinte Európában is át kellene venni azt a gondolatot, amelyet a magyar kormány képvisel, hogy „olyan veszélyes időkben, mint a koronavírus okozta járványhelyzet, Magyarország az első”. Az nem derült ki a tudósításból, hogy ezt miként tudná megvalósítani Európa.

Íme videón a beszéd részlete: