„Klubrádió
A lényeg

Nemcsák Károly bekerült az SZFE felügyelőbizottságába

26/08/2020 18:27

| Szerző: 444.hu/Klubrádió

Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója, a Vidnyánszky Attila által vezetett Teátrumi Társaság tagja bekerült a Színház és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány felügyelőbizottságába – tudta meg a 444.hu. Nemcsák mellett a Magyar Nemzeti Bank két munkatársa, Szapáry György elnöki főtanácsadó és Windisch László alelnök tag még a kormány által létrehozott alapítvány felügyelőbizottságában.

Bár a minisztérium kért ajánlásokat az egyetemtől a kurátorok személyére, azok közül egyet sem fogadtak el, így nem volt megfelelő Eötvös Péter világhírű zeneszerző, akinek zenei központját Orbán Viktor adta át; Udvaros Dorottya, aki Vidnyánszky társulatában játszik a Nemzeti Színházban, de Röhrig Géza sem, aki az Oscar-díjas Saul fia című film főszereplője volt, akinek a kormány Kossuth-díjat adott.

Az egyetem fenntartását szeptember 1-től veszi át az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól az alapítvány. A kormány a felügyelőbizottság és az alapítványi kuratórium összeállításánál is figyelmen kívül hagyta az egyetem javaslatait.