„Klubrádió
A lényeg

Nem vesz fagyit, hanem rákalapítványnak adja jutalmát a győri polgármester

25/10/2022 14:12

Feleségével jótékony célra ajánl fel 3 millió forintot Dézsi Csaba András győri polgármester. Dézsiről a múlt héten derült ki, hogy bruttó ötmilliós jutalmat kap, amiről a hír nyilvánosságra kerülése után azt mondta, "kellene a rossebnek az a pénz. Elég jól keresek, nem is én kértem ezt a pénzt, a jegyző nyújtja be automatikusan. De ha jár, akkor jár. Maga mit tenne? Adjam vissza, vagy vegyek mindenkinek 5 gombóc fagyit?"

A győri önkormányzat közgyűlésén is felmerült a 35. jubileumi jutalom. Dézsi karaktergyilkosságról kezdett beszélni, és megerősítette, ő nem kérte a jutalmat, arról a jegyző – akiben maximálisan megbízik –, tájékoztatta, ahogy harminc másik dolgozót is, írja az Úgytudjuk.hu.

A felszólalásában azt mondta, mivel a jutalom jogosságát illetően az ellenzéki sajtóban kételyek merültek fel, kérte a jegyzőt, független szakemberektől is kérjen jogi állásfoglalást. Ha jár, felveszi, ha nem, még a látszatát is szeretné elkerülni, hogy illetéktelenül kapna bármilyen pénzt. Arra kérte a közgyűlést, a kifizetést ettől tegye függővé.

A polgármesteri hivatal sajtóosztálya a lapnak egy nyilatkozatot küldött, amely szerint Dézsiék egyik családtagja nyirokrákkal küzd, ezért az őt kezelő klinika közhasznú alapítványának a polgármester és felesége magánszemélyként 3 millió forintot ajánlott fel.