„Vásároljon

Nem várható újabb szigorítás a héten - Kövér László szerint nem indokolja semmi, hogy kövessük Ausztria példáját

24/11/2020 20:27

| Szerző: Klubrádió

Kövér László, az Országgyűlés elnöke kedden videómegbeszélést folytatott osztrák kollégájával, Wolfgang Sobotkával, elmondta, hogy Ausztriában óvatos enyhítéseket terveznek, amit fokozatosan karácsonyig terveznek bevezetni. Itthon a magyar házelnök szerint a szigorítások fenntartása a valószínűbb.

Az országos tiszti főorvos, Müller Cecília tájékoztatása szerint a kormány szerdán dönt a járványügyi intézkedések szigorításról vagy lazításról.

Kövér László, az Országgyűlés elnökének keddi közlése alapján azonban úgy tűnik, a kérdés lényegében már eldőlt. A politikus videómegbeszélést folytatott osztrák kollégájával, Wolfgang Sobotkával, amin a parlament sajtófőnökének tájékoztatása szerint Sobotka elmondta, hogy Ausztriában a szigorítások enyhítésével számolnak, erre karácsonyig lépésről lépésre kerülhet sor, Kövér pedig arról tájékoztatta kollégáját, hogy Magyarországon a jelenlegi vírushelyzet ismeretében nincs tervbe véve további szigorítás az ünnepekig, inkább a már meghozott korlátozó intézkedések pontos betartását célozzák a kormány intézkedései – számolt be a találkozóról a 24.hu.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Kövér László Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

 

A portál azt is hozzátette, hogy ez azt is jelenti, hogy a kormány eltér az osztrák intézkedések követésétől. Ha Kövér László szavára adhatunk, nem várható például a nap közbeni kijárási korlátozás, az üzletek bezárása, vagy a teljes körű digitális oktatásra való átállás sem.