„Támogassa
A lényeg

Nem válaszolt Márki-Zaynak Magyar Péter

22/03/2024 08:33

| Szerző: Klubrádió

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint önmagában senki nem képes leváltani Orbán Viktort és a NER-t, ezért Márki-Zay Péter megkereste Magyar Pétert, de választ nem kapott.

„Én nem kínáltam hellyel az európai parlamenti listánkon Magyar Pétert, ez egy félreértés volt a sajtó részéről, de valóban nagyon szurkolunk neki, hogy döntse meg a rendszert” – mondta Márki-Zay Péter az Index műsorában.

Az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltje szerint csupán annyit mondott, hogy nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy Magyar megkeresné őket azzal, hogy indulni szeretne, de erre egyelőre nem került sor. Márki-Zay ugyan egy közös ismerősükön keresztül üzent már Magyarnak, de választ nem kapott.

Márki-Zay szerint Magyar Péternek van a legnagyobb esélye arra, hogy lebontsa a NER-t, hiszen ő a Fidesz „legbelsőbb köreiből jön”. Arról is beszélt, hogy szerinte Magyar március 15-i beszéde szinte ugyanaz, amit ők mondtak két éve. Úgy látja, hogy egy dologban biztos különböznek: míg Magyar elutasítja az ellenzékkel való együttműködést, addig ő nem hisz abban, hogy bárki önmagában képes lehet leváltani Orbán Viktort. Akárhogy is, pártjával bármilyen segítséget megadnak Magyarnak ahhoz, hogy sikerrel járjon.