„Támogassa
A lényeg

Nem lesz olimpia?

11/03/2020 07:10

| Szerző: Wall Street Journal

Ha idén nyáron az új koronavírus járványa miatt nem lehetne megtartani a tokiói olimpiát, úgy a játékok egy vagy két évvel való elhalasztása lenne a legreálisabb megoldás.

Ha idén nyáron az új koronavírus járványa miatt nem lehetne megtartani a tokiói olimpiát, úgy a játékok egy vagy két évvel való elhalasztása lenne a legreálisabb megoldás - jelentette ki a The Wall Street Journalnak a japán szervezőbizottság egyik tagja.

Takahasi Harujuki,  azt mondta, hogy a testület még nem vitatta meg, milyen hatással van a járvány a játékokra, mivel legutóbbi tanácskozásukat tavaly decemberben tartották, még a járvány kirobbanása előtt. Takahasi szerint a játékok nézők nélküli megrendezése túlságosan nagy pénzügyi károkat okozna, míg az egy évnél rövidebb halasztás esetén az olimpia ütközne más jelentős profi sportrendezvényekkel.Szakértők szerint egy egyéves halasztás jelentős logisztikai problémákat okozna, de a médiaközvetítések szempontjából megvalósítható lenne, mivel ugyanúgy beilleszthető lenne a közvetítési jogokkal rendelkező médiumok általában laza nyári műsorrendjébe. Hasimoto Szejko, a kormány olimpiaügyi minisztere legutóbb múlt csütörtökön nyilatkozott úgy, hogy Japán az eddigi terveknek megfelelően készül a nyári játékokra, szerinte az olimpia lemondása vagy elhalasztása elfogadhatatlan lenne a sportolók számára.