„Klubrádió
A lényeg

Nem kapták meg a fizetésemelést az idén nyugdíjba vonuló pedagógusok

1/02/2024 10:00

| Szerző: Klubrádió

Arra hivatkoznak, hogy nem változott a nyugdíjba vonulók jogviszonya.

A Klebelsberg Központ úgy érvelt, azért nem kaptak fizetésemelést az idény nugdíjba menő tanárok, mert nem változott a jogviszonyuk – írja az RTL.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint sok pedagógus csak a minimális emelést kapta meg a bértáblázatok alapján.

"Ledolgoztam negyven évet a köznevelésben, de nekem egy forint nem jár a nagy csinnadrattával bejelentett 32 százalékos béremelésből. Miért? Mert hamarosan nyugdíjba megyek" – mondta a Népszavának egy pedagógus, aki 40 év munkaviszony után menne nyugdíjba. Mivel januártól a felmentési idejét tölti, át sem sorolták a státusztörvény hatálya alá, és korábban sem szóltak neki, hogymarad az emelésből.

"Közölték, hogy nekem nem jár fizetésemelés, mert mindjárt kezdem a felmentési időmet. Miközben egész januárban dolgoztam és hivatalosan júniusig állományban vagyok, a nyugdíjazásom csak június közepén kezdődik" – panaszolta egy másik tanár.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője, Nagy Erzsébet arról tájékoztatta a Népszavát, hogy a problémát jelezték a szerdai belügyminisztériumi egyeztetésen.