„Klubrádió
A lényeg

Nem fog kapálózni bizottsági helyekért Baranyi Krisztina

5/11/2019 17:39

| Szerző: Klubrádió

Félreértés, hogy Baranyi Krisztina beszélni szeretne Karácsony Gergellyel, a Klubrádiónak azt mondta, nem fog kapálózni bizottsági helyekért.

2019. november 05. A lényeg (2019.11.05. Baranyi Krisztina nyilatkozik)
01:27
00:00
Baranyi Krisztinát, Ferencváros új polgármesterét egyik bizottságba sem szavazták be. Facebook-oldalán azt írta, hogy a most Budapestet vezető pártok nem tartották érdemesnek erre polgármesterként, közgyűlési tagként. "Érdemesnek tartották viszont Pál Tibort, akit Ferencváros polgárai közel 30 év után kiszavaztak a város vezetéséből" – tette hozzá Baranyi Krisztina. Terézváros momentumos polgármestere, Soproni Tamás nemcsak a közgyűlésben, a Facebook-oldalon egy kommentben is jelezte, ők viszont megoldanák a problémát. Egyeztetnének Baranyi Krisztinával és a saját bizottsági helyeikből átadnának egyet Baranyi Krisztinának. 

Gy. Németh Erzsébet szerint senki sem kérdőjelezi meg, hogy Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármesternek jár bizottsági hely és kell is, hogy ezt megkapja. A DK fővárosi képviselője, illetve frissen kinevezett főpolgármester-helyettes azt írta, a korábbiakban, egy előzetes egyeztetésen azt a tájékoztatást kapták, hogy Baranyi Krisztina a Fővárosi Közgyűlésben beül majd az egyik frakcióba. Így neki természetesen ettől a frakciótól járt volna bizottsági hely. Ám a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén kiderült, hogy Baranyi Krisztina mégsem csatlakozik egyelőre egy frakcióhoz sem. Ezért nem kapott ma bizottsági helyet. Gy. Németh Erzsébet szerint ez így nincs rendben, hiszen minden megválasztott képviselőnek jár hely és meg is fogja kapni azt.