„Klubrádió
A lényeg

Négy miniszteri biztossal megint előbbre van az ország

1/07/2022 08:00

Négy új kormánybiztosra ébredet az ország:

  • Hargitai János, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője miniszteri biztos lett, őt Semjén Zsolt már tavaly is kinevezte, de most megint megkapta a feladatot, ami „a mohácsi csata mint a magyar nemzet és a keresztény Európa történelmének meghatározó eseménye 500. évfordulójával összefüggő történelmi, kulturális, nemzet- és külpolitikai, illetve térségfejlesztési szempontból kiemelkedő jelentőségű megemlékezés megszervezésével és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések koordinálása”. Egy munkatársat is kap a feladataihoz. 

Hargitainak figyelemmel kell kísérnie a mohácsi csatáról szóló történeti kutatásokat, régészeti feltárásokat és művészeti alkotásokat, valamint ösztönzie és segítenie kell a térség infrastrukturális fejlesztéseit, és a megemlékezéshez kapcsolódó kulturális és turisztikai beruházásokat, írja a Telex.

Új sportcsarnokot adtak át Mohácson
 
Új sportcsarnokot adtak át Mohácson
 
Mohács, 2022. március 17. Hargitai János, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője beszédet mond a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium új, csaknem 1,2 milliárdos kormányzati támogatásból létesített sportcsarnokának átadásán 2022. március 17-én. MTI/Vasvári Tamás
Fotó: Vasvári Tamás
 

 

  • Schaller-Baross Ernő fideszes EP-képviselő a Miniszterelnökség külkapcsolataiért felelős miniszteri biztos lett,
  • Wetzel Tamás, állampolgársági ügyekért felelős miniszteri biztosnak mondhatja magát
  • Baán László továbbra is a Liget-projekt szakmai felügyeletét látja el.

 

 

Schaller-Baross Ernő fideszes európai parlamenti képviselő a Miniszterelnökség külkapcsolataiért fog felelni, Wetzel Tamást nevezték ki az állampolgársági ügyekért felelős miniszteri biztosnak, Baán László pedig továbbra is a Liget-projekt szakmai felügyeletével kapcsolatos feladatokat végzi.