„Klubrádió
A lényeg

Négy ember halt meg Észak-Olaszországban egyetlen nap alatt

25/02/2020 20:23

| Szerző: MTI/Klubrádió

Újabb négy ember halt meg az új típusú koronavírus-fertőzés miatt Észak-Olaszországban, így tizenegyre emelkedett a járványban elhunytak száma - közölte Angelo Borrelli, az olasz polgári védelmi hatóság vezetője. 

A négy újabb halottat a leginkább érintett olasz régiókból, Lombardiából és Venetóból jelentették.

A legfrissebb adatok szerint 322-re emelkedett a fertőzöttek száma. A hétfő esti jelentések még hét halálos áldozatról és 222 megbetegedettről szóltak.  Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter közölte: az Olaszországgal szomszédos államok nem zárják le határaikat, mert egy ilyen intézkedés aránytalan és hatástalan lenne.   

Továbbra sem azonosították az úgynevezett nulladik pácienst, akitől a fertőzés elterjedt. A legtöbb embert eddig egy 38 éves lombardiai férfi fertőzte meg, aki szintén a vesztegzár területén került kórházba. A súlyos állapotban levő férfi megfertőzte feleségét, barátait, akikkel reggelente együtt kocogott, valamint ezek rokonait is, többek közt egy presszótulajdonost, akinek vendégei is megbetegedtek.

 Az egészségügyi hatóságok felszólítottak mindenkit, aki az utóbbi 14 napban a vesztegzár által érintett önkormányzatokban járt, jelentkezzen koronavírus-vizsgálatra.