„Vásároljon

Navracsics Tibor: Lázár János vakcinás mondata rosszindulatú

1/04/2021 15:26

| Szerző: Klubrádió

A volt uniós biztos, Navracsics Tibor úgy véli, Lázár János kijelentése, amellyel a nyugati vakcinákat tette felelőssé a 20 ezer koronavírusos magyar haláláért, rosszindulatú. A politikus ugyanakkor azt is megjegyezte, gusztustalannak tartja, hogy a baloldal tömeggyilkosnak nevezte a kormányt.

Lázár János volt kancelláriaminiszter egy hódmezővásárhelyi rádiónak adott interjúban úgy fogalmazott: "Nem a keleti vakcinák léte, hanem a nyugati vakcinák hiánya az igazi probléma. A keleti vakcinák eddig 600 ezer magyar embernek mentették meg az életét, illetve óvták meg őket a súlyos betegségtől, a nyugati vakcinák hiánya miatt pedig 20 ezer magyar ember veszítette el az életét."

"Nem tudom értelmezni, mi az, hogy a nyugati vakcinák késlekedése miatt húszezer ember halt meg" – így reagált Navracsics Tibor volt uniós biztos a 168.hu felületén futó Keljfeljancsi című műsorban – írja a 24.hu.

A portál összefoglalójából kiderül, Navracsics számára teljesen érthetetlen kijelentés, mi köze a nyugati vakcinák hiányának ahhoz, hány ember halt bele a járvány okozta betegségbe.

(Megjegyzés: az első vakcina, a nyugati Pfizer/BioNTech itthoni beadásának kezdetéig 2020 december 27-éig 9047-en vesztették életüket Magyarországon, tehát Lázár logikája mentén a járvány áldozatainak feléért épp úgy felelőssé tehetők a keleti vakcinák is.)

Navracsics hozzátette, hogy a keleti vakcinák is késlekedtek, így nem lehet tudni, ezek késlekedése miatt hányan vesztették életüket. Miközben tisztában vagyunk azzal, hogy hány ember menekült meg a nyugati oltóanyagok miatt, példaként pedig saját szüleit hozta, akik szintén nyugatról származó vakcinát kaptak.

Emlékkonferencia Horváth János országgyűlési képviselő t
 
Navracsics TiborFotó: Máthé Zoltán/MTI
 

"Nem fogok egy ilyen hírt megvenni, hogy húszezer ember halt meg a nyugati vakcinák késlekedése miatt. Ez egy rosszindulatú beállítása a dolgoknak" – mondta a politikus.

Egyúttal gusztustalannak tartja, hogy a baloldal tömeggyilkosnak nevezte a kormányt, pedig szerinte a korábbi katasztrófák idején – mint például a 2013-as árvíz napjaiban – kiemelkedő összefogást lehetett látni.

Arra a felvetésre, miszerint a kormánypárt is durva jelzőkkel illeti az ellenzéket, Navracsics azt mondta: szerinte azok sosem olyan kemények, mint amit a Fidesz kap. Hozzátette, szerinte nincs esély arra, hogy rendes párbeszéd legyen a két oldal között.