„Hírek
A lényeg

Navracsics szerint Szili nem komoly tényező

25/03/2023 09:33

| Szerző: Klubrádió

Navracsics szerint a kormányzati tisztségéről lemondó Szili Katalin már nem olyan aktív a politikai életben, mint régen, és ezért nem is veszélyeztetheti a magyar felsőoktatás jövőjét.

Szili Katalin élt azzal a lehetőséggel, hogy lemondott kormányzati tisztségéről, hogy megtarthassa alapítványi tagságát. Az a feladat, amit nem kormányzati tisztségben, hanem szintén fontos állami szerepvállalásban lát el, akkor ha én egy brüsszeli tárgyalópartnere vagyok, akkor nem mondom Önnek azt, hogy Tibor ne hülyéskedjetek, ez ugyanaz, ami korábban volt, legfeljebb nem kormánymegbízott, hanem főtanácsadó, de ez ugyanaz a mi szemünkben – tette fel a kérdést Fiala a miniszternek – írja a 24.hu.

Szerinte ugyanis az Európai Bizottság még nem közölte pontosan, hogy milyen körre terjed ki az összeférhetetlenség.Egyébként pedig kicsinyesnek találja az ügyet, és azt mondta: „Ki az, aki Szili Katalinról azt gondolta, hogy a Pécsi Egyetem kuratóriumi tagságával veszélyes precedenst teremt?” Navracsics szerint Szili Katalin már nem olyan aktív a politikai életben, mint régen, és ezért nem is veszélyeztetheti a magyar felsőoktatás jövőjét.