„Klubrádió
A lényeg

Navracsics nyárra teszi Erasmus-ügy megoldását

22/02/2023 11:47

| Szerző: Klubrádió

Az uniós forrásokért felhasználásáért felelős miniszter szerint nyárra megérkezhetnek az uniós támogatások a programokra. Szerinte a kuratóriumok tagjainak visszahívásával rendeződött a probléma.

Elküldte a magyar kormány a hivatalos ajánlatot, amely az államtitkári szinttől felfelé nyilvánítaná összeférhetetlennek a hivatalos tisztséggel a kuratóriumi tagságot – mondta a HírTV-nek Navracsics Tibor uniós forrásokért felhasználásáért felelős miniszter.

A Brüsszelbe megérkezett kompromisszumos csomag része, hogy a mandátum időtartamára vonatkozóan hat- és még egyszer újraválasztható hatéves időtartamot ajánlott fel a kormány az Európai Bizottságnak.

Navracsics szerint áprilisban, májusban már döntés is születhet az ügyben, így akár már a nyáron kaphat Magyarország uniós forrásokat az Erasmus+ és a Horizont kutatási program fedezéséhez – írja a hvg.hu.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, Navrcsaics korábban tavaszra tette az uniós viták lezárultát, melynek részét képezi az Erasmus-ügy is, ezt legutóbb már nyárra saccolta.