„Klubrádió
A lényeg

Navracsics: Orbán abszolút támogatja a miniszteri összeférhetetlenség kimondását az egyetemi kuratóriumokban

31/01/2023 10:32

| Szerző: Klubrádió

Az előkészítés zajlik, először bevissszük a javaslatokat a kormány elé, aztán egyeztetünk a Bizottsággal - nyilatkozta az Erasmus tárgyalások állásáról Navracsics Tibor az ATV-nek a Várkert Bazárban a Századvég “Kihívások és értékek“ című Európa Projekt-kutatását bemutató konferenciáról távozóban.

“Természetesen fog szerepelni az előterjesztésben” - válaszolta Navracsics Tibor a kérdésre, hogy az általa előterjesztett törvényjavaslatban szerepel-e a miniszterek összeférhetetlensége az egyetemi alapítványi kuratóriumi tagsággal, azaz, hogy miniszter nem lehet kurátor. 

 
Navracsics Tibor
 
Forrás: Flickr.com
 

Arról, hogy az időkorlát hány év lesz a kuratóriumi tagok esetében, a miniszter azt mondta, ezt a kormányülésen fogják megvitatni, ahogyan azt is, hogy egy kuratóriumi tag ujraválasztható legyen-e. Ő amellett foglal állást, hogy az egyetemi alapítványok kuratóriumi tagjai legyenek újraválaszthatóak. 

A kormány lehet, hogy már ezen a héten dönt a kérdésben, de elképzelhető, hogy csak a jövő héten - mondta Navracsics Tibor, hozzátéve:  már egyeztetett Orbán Viktorral is az ügyben. "A miniszterelnök úr abszolút támogatja” a miniszteri összeférhetetlenség kimondását az egyetemi alapítványi  kuratóriumokban – biztosított.