„Támogassa
A lényeg

Navracsics: Hiba volt kilépni a néppártból

4/11/2022 15:42

| Szerző: Klubrádió

Navracsics Tibor szerint a Fidesz nehezebben építhet kapcsolartokat az Európai Néppárton kívül. Belépését a KDNP-be azzal indokolta, hogy ez számára identitási kérdés, de nem tagadta, hogy az is közrejátszott döntésében, a kisebbik kormányzó párt tagja maradt az Európai Néppártnak.

Hosszú interjút adott Navracsics Tibor a 24.hu-nak, amelyben többek közt arróül kérdezték, milyen esélyeit látja annak, hogy a magyar kormány megállapodhat az Európai Bizottsággal. A KDNP-be átlépett területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli minisztere arról is beszélt, hogy azért ült át az Európai Néppártban még tag KDNP-be, mert e szerinte identitási kérdés.

Arra a kérdésre, hogy hibának tartja-e A Fidesz kilépését, azt mondta: "Én úgy gondolom, hogy igen, ez nem jó politikai döntés volt a Fidesz részéről."

Korábban felvetette, hogy "az Európai Néppárt jelentősége nem csak ideológiai vagy pártpolitikai, ez egy ismeretségi háló, kapcsolatrendszer is. És bár ehhez kívülről is lehet kapcsolódni, azért az igazi kapcsolatokat a néppárti tagság jelenti. A Fidesznek szerintem arra kell ügyelnie, hogy ne csússzon ki a nagy európai pártcsaládok kommunikációs hálójából."