„Klubrádió
A lényeg

Nagy István: A pálinka nemcsak kiemelkedő minőségű ital, hanem igazi jelkép

23/05/2022 13:08

| Szerző: Klubrádió

A pálinka ismertségét a hungarikumok közé emelés szolgálta, de a minőségre is nagy hangsúlyt kell fektetni, ennek pedig egyik jelentős bástyája az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny, amelynek lényege a minőségi termékek kiválasztása, ezek népszerűsítése itthon és külföldön egyaránt – mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn Körmenden, a kilencedik alkalommal megrendezett pálinkaverseny megnyitóján.

"A pálinka nemcsak kiemelkedő minőségű ital, hanem igazi jelkép, hungarikum, amely egyszerre hordozza a magyar gazda föld iránti szeretetét, a hazai gyümölcsök zamatát és minőségét, és egyben a mestert is jellemzi, aki értő módon elkészítette" – mondta az agrárminiszter.

Országos pálinka- és törkölypálinka verseny Kecelen
Kecel, 2014. május 26. A bírák egyike egy minta illatát vizsgálja az országos pálinka- és törkölypálinka versenyen, Kecelen 2014. május 26-án. MTI Fotó: Bugány János
Fotó: Bugány János
 

Az (égetett) alkohol káros következményeiről nem esett szó.

Nagy arról is beszélt, hogy a Vidékfejlesztési Programból 2021-2027 között komplex módon fejlesztik a teljes élelmiszeripart, minden tevékenység és minden vállalati méret számára biztosítanak lehetőséget, a felhívások tervezése során az ipar igényeit vették figyelembe. (MTI)