„Köszönjük,
A lényeg

Nádasdy Ádám életműdíjat kap

13/12/2021 21:42

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Nádasdy Ádám nyelvész, költő, műfordító kapja idén a Városmajor 48 Irodalmi Társaság Alapítvány életműdíját, amelyet az alapítvány kuratóriuma ítél oda minden évben a kortárs magyar irodalom egy-egy alkotójának – írják közleményükben.

A kuratórium elnöke Vörös T. Károly, tagjai: Csáki Judit, Csordás Gábor, Ferencz Győző, Márton László, Reményi József Tamás és Tunyogi László. A díjat december 19-én adják át, a rendezvényt a járványügyi intézkedéseknek megfelelően zárt körben rendezik. Ferencz Győző laudációja a Litera és az Alapítvány Facebook-oldalán a díj átadásának napjától elérhető.

Az alapítvány 2018-as megalakulása óta háromszor osztották ki eddig az életműdíjat: 2018-ban Spiró György, 2019-ben Végel László, tavaly pedig Rakovszky Zsuzsa kapta az elismerést. Nádasdy Ádám és Károlyi Csaba beszélgetése 2022. január végén az Alapítvány Facebook-oldalán lesz látható.

Nádasdy Ádám a Klubrádió Szószátyár című műsorának indulása után néhány évvel csatlakozott Kálmán László mellé műsorvezetőnek. Azonban kollégája halála után, októberben azt mondta: Kálmán László nélkül a műsor is befejeződik.