„Klubrádió

Müller Cecília: 16 éves volt a koronavírus legfiatalabb magyar áldozata

2/03/2021 12:17

| Szerző: Klubrádió

A súlyos lefolyású, szövődményes esetek számának visszaszorítása a cél mondta Müller Cecília az operatív törzs keddi tájékoztatóján. Az országos tiszti főorvos arra is kitért, hogy az oltás ütemét gyorsítani kell, ezért arra kéri a lakosságot, hogy bízzanak a szakemberek véleményében a vakcinát illetően.

A koronavírus-járvány jelenlegi szakaszában az a legfontosabb, hogy meg tudjuk akadályozni a súlyos lefolyású, szövődményes eseteket és a kórházba kerülést. Erre valamennyi védőoltás képes - közölte az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília kifejtette, óriási tempóban halad előre Európában és Magyarországon is a járvány; új tapasztalat, hogy a tünetek kezdetét követő néhány órán belül lehet nagyon súlyos a betegség lefolyása és kerülhet kórházba a beteg.

Koronavírus - Az operatív törzs sajtótájékoztatója
Fotó: Bruzák Noémi / MTI
 

„Ebbe nem kell belenyugodni”, itt van a vakcina, amivel a súlyos, szövődményes és fatális eseteket meg tudjuk előzni.

Hozzátette, azt is tapasztalják, hogy a súlyos lefolyású esetek és az elhalálozások növekedése közti idő rövidül, „szinte párhuzamosan fut”. Ezért az a legfontosabb, hogy minél rövidebb idő alatt minél nagyobb átoltottságot sikerüljön elérni. Hangsúlyozta, hogy meg kell bízni a szakemberek véleményében. A következő napokban Magyarországon is felgyorsul az oltások beadásának üteme – mondta az országos tiszti főorvos.