„Klubrádió

Müller Cecília: 276 ezer főt oltottak be a hétvégén

6/04/2021 14:32

| Szerző: Klubrádió

"Kritikával kell kezelni az alacsony fertőzésszámokat" – mondta Müller Cecília az operatív törzs keddi tájékoztatóján utalva arra, hogy a húsvéti hétvége alatt nagyon kevés tesztet végeztek. Az országzos tiszti főorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a harmadik hullám tetőzése még előttünk áll, ezért még korai lenne az enyhítésen, az eddigi vírusvédelmi fegyelmen lazítani.

A szennyvízben egy stagnáló, de magas szintet mérnek a szakemberek. A koronavírus örökítőanyaga Szegeden és Szolnokon enyhe emelkedésben van, jelentős csökkenés viszont sehol sincs. A harmadik hullám tetőzése tehát még előttünk van – A többi között erre hívta fel a figyelmet mai tájékoztatóján az országos tiszti főorvos.

Müller Cecilia szerint jól haladt az oltások beadása a húsvéti hosszú hétvégén, hamarosan elérjük a 2,5 milliót, de az eddigi mérések alapján még korai lenne az enyhítésen, az eddigi vírusvédelmi fegyelmen lazítani.

Koronavírus - Országos tisztifőorvos: egy új fertőzöttet rFotó: Balogh Zoltán / MTI
 

A 24.hu összefoglalója szerint Müller Cecília ezen túl még elmondta:

- a pedagógusok oltásának első köre lezárult.
- 246 ezer Pfizer-vakcina érkezik holnap
- a regisztráltak száma már 3,8 millió felett van. „A március végi felmérések szerint 55 százaléka beoltatná magát.” Ezentúl még 20 százaléknyi azok aránya akik „talán” beoltatnák magukat.
- „A közeljövőben bizakodhatunk a járvány tetőzésében.”

A már két oltáson átesett, 65 év feletti korosztályban radikálisan csökken, a fiatalok körében viszont valamelyest növekszik a fertőzöttség.