„Klubrádió
A lényeg

MSZP: az ellenzéki együttműködés kell a kormányváltáshoz

22/02/2020 17:09

| Szerző: Klubrádió

Az MSZP továbbra is kitart amellett, az ellenzéki együttműködés az egyetlen út, amely 2022-ben kormányváltáshoz vezethet - jelentette be az MSZP elnöke a párt választmányi ülésén.

Tóth Bertalan szerint továbbra is úgy látják, hogy az ellenzéknek közös miniszterelnök-jelölttel, közös listával és a 106 egyéni körzetben közös jelöltekkel kell megküzdenie a Fidesszel. Tóth Bertalan szerint a dunaújvárosi választás megmutatta, hogy az ellenzéki szavazatok összeadódnak éles helyzetben. A politikus úgy látja, hogy az ellenzéki pártoknak közös program kell, amelyet koalícióra lépve együtt meg is valósítanak.

Tóth Bertalan elmondta azt is, senki sem tekintheti lábtörlőnek az MSZP-t, utalva arra, hogy a napokban két MSZP-s polgármester átlépett a DK-ba. Hozzátette, hogy az MSZP nem fog olyan jelölteket támogatni, akik "elhagyják és elárulják a pártot"; viszont az MSZP minden olyan jelöltet támogat, aki győz az előválasztáson és bírja a választók bizalmát. 

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője mai sajtótájékoztatóján azt mondta,  az elmúlt időszakban a DK-ba átlépő szocialista polgármesterek esete is azt mutatja, hogy sokak számára vonzó a DK növekedési potenciálja.