„Klubrádió
A lényeg

Mostantól tilos lesz káromkodni a Fradinál a családi szektorban

19/11/2021 16:00

| Szerző: Klubrádió

A Ferencváros úgy döntött, hogy a Mol Fehérvár elleni, vasárnapi bajnokival kezdődően száműzik a családi szektorba nem illő beszédet és viselkedést. Tilos lesz például a D1-es és D2-es szektorban a trágár, obszcén kifejezések használata, az ocsmány káromkodás és a kiskorúak erkölcsi, érzelmi fejlődésére károsan ható egyéb magatartás, megnyilvánulás.

Az FTC a stadiont üzemeltető Sportfive Hungary Kft-vel közösen úgy döntött, hogy száműzi az oda nem illő beszédet és viselkedést a családi szektorból. Mint honlapjukon írják, a november 21-i MOL Fehérvár FC elleni bajnoki labdarúgó mérkőzéstől kezdve a D1-es és a D2-es szektorokban tilos:

  • a trágár, obszcén kifejezések használata, ilyen megnyilvánulások megtörténte,
  • az ocsmány káromkodás,
  • a közösségellenes magatartás,
  • a fenyegető, agresszív, kötekedő, és egyéb megbotránkoztató megnyilvánulás,
  • a kiskorúak erkölcsi, érzelmi fejlődésére károsan ható egyéb magatartás, megnyilvánulás.

„Tegyünk együtt azért, hogy a Fradi-család legkisebb tagjai is minél inkább otthon érezzék magukat a Groupama Arénában. Figyeljünk egymásra, szurkoljunk sportszerűen és mondjunk NEMET a trágár, ocsmány, csúnya beszédre!” – olvasható a közleményben.

Azt már csak mi jegyezzük meg, hogy a Bëlga a 22 férfi című számában több javaslatot is tett a trágárságmentes szurkolásra, éppen a Fradi ellenfeleit illetően:

„Kispesti vagányok, hozzátok a családot,
Újpesti barátok, hordjátok a kabátot!”

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)