„Klubrádió
A lényeg

Módosítania kellett a vagyonnyilatkozatát egy fideszes képviselőnek

14/07/2022 08:02

Nobilis Márton fideszes képviselő a vagyonnyilatkozatában 9,4 millió eurós megtakarításról számolt be, de szerinte ez tévedés, és valójában 9,4 millió forintnak megfelelő eurója van, ezért szerdán korrigálta vagyonnyilatkozatát. Az Agárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a 9 millió euróval "a leggazdagabb politikus lett volna Magyarországon". Legalábbis papíron.

Nobilist a 24.hu kérdezte meg, ő azt mondta, pontatlanul töltötte ki vagyonnyilatkozatát, és azt ígérte, haladéktalanul pontosítani fog, mert az összeg nem euróban, hanem forintban értendő. A Telex szerint az államtiktárnak három XI. kerületi lakása és egy II. kerületi családi háza van. Két lakását kiadja, az egyiket 350 ezer, a másikat 176 ezer forintért. Ezenkívül összesen 4,5 hektár szőlő és szántó van a tulajdonában (1/4 részben) Siklóson.

A bankszámláján 1,78 millió forintot tart és 15 millió forintja van készpénzben. Több mint 66 millió forinttal tartozik neki egy cég, és 7 millióval egy magánszemély. Az államtitkár is tartozik, 300 millió forint kölcsönt kapott korábban édesapjától, az ismert üzeltembertől, Nobilis Kristóftól, aki korábban Spéder Zoltán és Schmidt Mária üzlettársa volt a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt-ben.