„Klubrádió
A lényeg

Milliárdos üzletember zuhanhatott le szombaton kisrepülőgépével

15/04/2024 16:57

| Szerző: Klubrádió

A pilóta rosszulléte okozhatta a szombati repülőgép-balesetet. A Közlekedési és Építési Minisztérium közölt részleteket a balesetről, amelyben ketten életüket vesztették. A repülőgép 9 óra 30 perckor szállt fel a tököli repülőtérről, majd három perc múlva érkezett a Martonvásár–Ráckeresztúr közötti gyakorló légtérbe, ahol néhány perces repülést követően közel függőleges helyzetben, nagy sebességgel a földnek csapódott.

A helyszínen fellelt akciókamera által rögzített fájlokat a szakemberek helyreállították, és a felvétel alapján megállapították, hogy a repülés nyolcadik percében a pilóta feltehetően rosszul lett. Ezután a felvétel végig "vezetetlen repülési jelleget mutat”. A műszaki meghibásodás lehetőségét azonban továbbra is vizsgálják.  

A repülőgép tulajdonosa és pilótája feltehetően Magyari József üzletember volt, aki korábban szolgált Magyarország konzuljaként Szingapúrban, és több más állami tisztséget is betöltött – írja a Blikk. A gép mindkét utasa az életét vesztette a balesetben.

A Blikk értesülése szerint a gépet a 60 éves Magyari József vezette – neki és 19 esztendős utasának esélyük sem volt a túlélésre. A lap szerint Magyari József a rendszerváltás óta számtalan fontos állami és piaci pozíciót töltött be – a 90-es években egy vagyonkezelőt irányított, később pénzügyi és tanácsadó cégek felügyelőbizottságában is feltűnt, 2013–2014 között rövid ideig a külügyi tárca főtanácsosa volt, majd egy éven át Magyarország szingapúri nagykövetségén dolgozott konzulként.

Az elmúlt időszakban egy állami tulajdonú energetikai cég elnök-vezérigazgatói tisztségét töltötte be, és saját vállalata ügyeit is intézte.

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál
 
Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál
 
Ráckeresztúr, 2024. április 13. Rendőrök és tűzoltók egy Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területen 2024. április 13-án, miután egy kisrepülőgép a területre csapódott. A sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt.
Fotó: Máthé Zoltán / MTI/Máthé Zoltán