„Klubrádió
A lényeg

Mészáros Lőrinc interjút adott, de minek

11/06/2021 13:21

| Szerző: Klubrádió

Mészáros Lőrinc interjút adott annak az Indexnek, ami az elmúlt egy évben az egyik legfontosabb kormányzati propaganda fórum lett, ahol úgy jelenhetnek meg információk, ahogyan az a Fidesznek és az Orbán családnak éppen megfelelnek. Ilyen ez az interjú is: nincs visszakérdezés, nincs szembesítés, nincs utalás arra, hogy Orbán Viktor és "Mészáros Lőrinc vagyona" között milyen kapcsolatok vannak, csak a színtiszta ártatlanság:

"Mivel ma Magyarországon jobboldali kormány van, érthető számomra, hogy az ellenzék a Mészáros Csoporton és más, jobboldalhoz kötődő gazdasági szereplőkön keresztül támadja a kormányt".

A kérdésekkel segít

Az Index "interjúkészítője", maga a "főszerkesztő" például úgy teszi fel a kérdést, hogy Mészáros Lőrinc az állam első számú nyertese, hogy azt állítja, az emberek szerint Mészáros "mindent visz", amit azzal könnyen el tud ütni a "vállalkozó", hogy nem igaz, mert nem mindent visz, tehát nincs itt semmi látnivaló.

Sőt, Mészáros szerint csak azért támadják, mert: Magyarországon vannak politikai erők, akik a multinacionális tőke érdekeinek érvényesítésében érdekeltek

Hogy a válság alatt rengetegen csődbe mentek, a kisebb vállalkozások hiába vártak segítségre, közben az ő érdekeltségévé vált Hunguest Hotels 17,7 milliárd forintos állami támogatáshoz jutott szállodafelújításokra, azt egyszerűen elintézi azzal, hogy hát ők az utolsók voltak a sorban, és ezer család megélhetéséről kellett gondoskodniuk. Arra már nem kérdezett vissza az "újságíró-főszerkesztő", hogy akkor miért kellett elbocsátani több ezer embert a cégtől.

Az "interjú", aminek az elkészítési körülményei nem tisztázottak, nagy részében kedélyesen beszélgetnek a cégek működéséről, amikre amúgy Mészárosnak, mint mondja, nincs befolyása, majd eljutnak addig, hogy mi lesz, ha kormányváltás és esetleg elszámoltatás lesz:

"A Momentum miniszterelnök-jelöltjének súlyos kijelentéseivel a magyar történelem sötét korszaka sejlik fel, amikor megtorlást helyezett kilátásba. Sajnálatosnak tartom, hogy három évtizeddel a szabadság újbóli elnyerését követően ez lebeg a szeme előtt egy fiatal politikai generációnak" - mondta, majd azzal takarózott, hogy aki őt támadja, valójában a Mészáros Csoportot támadja, és "csaknem 30 ezer dolgozó tagja ennek a közösségnek, ennyi családnak nyújtunk tisztes megélhetést, munkán alapuló biztonságot".

"Amióta visszavonultam a közélettől, politikai kérdésekkel nem foglalkozom, de köztudottak a politikai nézeteim, mint ahogyan az is, hogy szurkolok, hogy a jelenlegi nemzetépítő politikai közösség folytathassa a munkát. Szerintem a jobboldal nyerni fog". Ha mégsem, akkor szerinte neki nincs félnivalója. "Egy ekkora vállalatot csak transzparensen lehet működtetni".

Egyébként még fociról, a Puskás akadémia működésének érdektelen - sportértékkel alig bíró - részleteiről, a válásának még érdektelenebb részleteiről beszélt valamint arról, hogy összeházasodik Várkonyi Andreával. Majd kapott egy keretes részt, hogy milyen "sokat" adakozik (a vagyonhoz képest 0,5%).