„1%
A lényeg

Mészáros beszállt az őrző-védő cégek piacára, rögtön nagy halat fogott ki

1/07/2022 16:24

| Szerző: Klubrádió

A Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos tulajdonában lévő Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. megvette a Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft.-t és a Testőr-Audit Nemzetközi Biztonsági Tanácsadó és Auditáló Szolgáltató Kft.-t is – olvasható a Gazdasági Versenyhivatalnak június 28-án beadott összefonódás-bejelentésben, amelyet a 444 szemlézett.

A röviden csak Testőr Kft.-ként ismert cég 1990 óta a most 67 éves Kelemen István többségi tulajdonában volt, és az ország egyik legnagyobb biztonságtechnikai vállalata. Az elmúlt években stabilan hozta a mintegy 5 milliárd forintos forgalmat, tavaly 5,1 milliárd forint bevétellel és 148 millió forint nyereséggel zárt.

„Alaptevékenységünk az objektumőrzés, amelyen belül bankokat és bankfiókokat, szállodákat, irodaházakat, magyar -és külföldi érdekeltségű multinacionális cégek ipari objektumait, illetve komplex országos hálózatait őrizzük" – írja bemutatkozásában a biztonsági cég.

A piac eléggé telített, ahogy a 444 is írja. Például 1,7 milliárdos profittal zárta a tavalyi évet a Valton, a Fidesz egyik kedvenc biztonsági cége objektumvédelemmel 8,2 milliárdot keresett. Azt pedig az mfor.hu írta meg, hogy Pintér Sándor régi-új belügyminiszter egykori államtitkára és egyben volt üzlettársa, Tasnádi László érdekeltségi körébe tartozó Civil Zrt. árbevétele 22,5 milliárd 23,9 milliárd forintra gyarapodott, míg az adózott eredmény 2,3 milliárdról 2,8 milliárd forintra nőtt 2021-ben.

(Kiemelt kép: MTI/Bodnár Boglárka)