„Klubrádió
A lényeg

Mesterházy: Ha nem fogunk össze, vége az MSZP-nek

29/06/2022 20:55

| Szerző: Klubrádió

Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke azt mondta: felhívná az párt tagjainak és támogatóinak figyelmét, hogy "ha nem fogunk össze és nem számolunk le ezzel a típusú belső hatalmi harccal, akkor azt gondolom, hogy vége van a Magyar Szocialista Pártnak". 

Mesterházy Attila is csak a sajtóból értesült arról, hogy Ujhelyi István mégsem indul el az MSZP társelnöki posztjáért.  Mesterházy az ATV Start című műsorában azt mondta, a nyilvánosságra került levélből ő azt olvassa ki, hogy valamilyen véleménykülönbség állhat az eset mögött, amelynek a részleteit nem ismeri.

„Kicsit én úgy látom, hogy szóltak Ujhelyi Istvánnak, hogy ő nem akar indulni és Molnár Zsoltnak van egy jobb jelöltje” – mondta, hozzátéve, szerinte ez is azt mutatja, milyen a nyílt és demokratikus verseny az MSZP-n belül.

Arra, hogy a kritikákat hallva a jelek szerint nem kíván pártelnök lenni, úgy reagált: van, amiből az embernek elege volt. „Ezekből a típusú belső konfliktusokból és abból, hogy nem akarnak radikális változást, ami azonban szükséges ahhoz, hogy az MSZP a saját haláltusáját túlélje, és ne haljon ebbe bele” – magyarázta. Mesterházy azzal zárta gondolatait, hogy szerinte ketyeg az óra a szocialista pártnak.

Mesterházy veszített a 2021. őszi előválasztáson, és listáról sem került be az új Országgyűlésbe.

(via 24.hu, fotó: MTI/Kovács Tamás)