„Vásároljon

Merkely Béla: Most nincs esély a lazításra

3/03/2021 11:14

| Szerző: Klubrádió

Legfeljebb olyan nyitást lát esélyesnek Merkely Béla, aminek keretei között a már beoltottak szabadon mozoghatnak. A Semmelweis Egyetem rektora mindenkit arra kér, szigorúan tartsa be a jelenlegi szabályokat és oltassa be magát.

A Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla a magyar kormány Facebookjára feltett videóban kért mindenkit arra, nagyon szigorúan tartsa be a jelenlegi szabályokat, és oltassa be magát. Merkely szerint lassan korlátozó intézkedésekre lesz szükség, ha nem tudjuk kordában tartani a számokat, de ez rajtunk is múlik – írja a hvg.hu.

Azt is hozzátette, hogy a kormány szigríthatja a szabályokat, ha nem sikerül megfékezni a járvány terjedését. Ezt pedig csak úgy lehetséges elkerülni, ha mindenki betartja a jelenlegi korlátozásokat.

Megújult a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klin
Fotó: Kovács Tamás
 

„Most semmi esélyét nem látom annak, hogy nyissunk. Az egyetlen lehetősége az úgynevezett lépcsőzetes nyitásnak, hogy azok kapjanak nagyobb mozgási lehetőséget, akik már be vannak oltva, illetve akik hat hónapon belül estek át valamilyen koronavírus-fertőzésen” – mondta Merkely.

Az orvos szerint ez a lehetőség azért is jó, mert újra beindulhat valamiféle társadalmi mobilitás, és azokat is oltásra ösztökéli, akik még nem döntöttek. Az oltást azért is fontosnak tartja, mert „ahogy látjuk, a koronavírus semmit nem veszített az erejéből”.