„Köszönjük,
A lényeg

Megvan Mácsai Pál utódja az Örkény Színház élén

14/12/2023 17:49

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

„Ahogy korábban bejelentette, az Örkény Színházat létrehozó és 20 éven keresztül igazgató Mácsai Pál jelenlegi mandátumának lejárta után átadja a színházvezetői feladatait. Felkérésére Gáspár Máté készített ügyvezetői pályázatot, amelyben művészeti vezetőként a színház színész-rendezőjét Polgár Csabát, gazdasági vezetőként pedig a jelenleg is ezt a munkakört ellátó Bagi Andreát jelölte meg. A program az elmúlt két évtized eredményeit megőrizve megújító, XXI. századi városi színház modelljének kidolgozására tesz javaslatot” – olvasható a színház közleményében.

A koncepciót a szakmai bizottság 6 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett támogatta, a Fővárosi Közgyűlés így Gáspár Mátét nevezte ki az Örkény István Színház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének. Mandátuma 2025. március 1-től 2030. február 28-ig tart.

Az új igazgató – aki korábban a Krétakör Színház, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapest Brand működtetésében vállalt vezető szerepet – Mácsai Pállal közösen készíti elő a 2024/25-ös átmeneti évadot.

(via hvg.hu)